Gyöngyöző borok

Nézet:
Sorrend:
Birirsgyo022075
Alkoholtartalom 11,13 %

Annak ellenére, hogy hazánkban minden borvidéken telepíthető, nem a borszőlők, hanem a csemegeszőlők között tartják számon. Ez utóbbi funkciójában, étkezési szőlőként inkább kiskertekben termesztik.

Borában tömény muskotályos aromák érezhetőek mind illatában, mind ízében. Sava a legtöbb illatos fajtához hasonlóan visszafogott. Általában reduktív módon, az oxigén kizárásával acéltartályban készítik el, hogy a szőlő természetes aromái minél tisztábban...
2 650 Ft
Birsargyo022075
A kunsági borvidék jellemző fehérbort adó szőlőfajtája. Az Arany Sárfehér ősi hungarikum szőlőfajtánk könnyedségével, üdeségével, illatával, ugyanakkor határozott fajtájára jellemző karakterével tűnik ki. A fajta annyira izsáki eredetű, hogy 150 éve csak itt termesztik jellemzően és nagyobb területen. A kövérszőlő és a leányka természetes hibridje.
2 648 Ft
Birkekrosgyo022075
Alkoholtartalom 11,7 %
Oltalom alatt álló földrajzi jelzésű szén-dioxid hozzáadásával készült száraz rosé gyöngyözőbor.
Szeptember elején, rozéra szüretelt kékfrankosunk frissen, reduktívan elkészítve. Gondosan odafigyelve palackozáskor a szén-dioxiddal tökéletes elnyeletésére. a 2,5 bar szénsav szépen kiemeli a fajta szmócás, cseresznyés zamatait, melyek a szénsav illatként és szépen feltüntet. Hidegen, frissen kóstolva igazán vidám, üdítő,nyáresti borozgatáshoz kiváló!...
2 650 Ft
Rendelhető
bodgyo023075
Gyümölcs intenzitása kimagasló, köszönhetően a válogatott illatos gyümölcsöknek. A frissítő buborékok igazán üdévé és izgalmassá teszik. Kiváló aperitifként, akár az ünnepek megkoronázásra, de a hétköznapok lelazításához is elengedhetetlen társ lehet. Fogyasztási hőmérséklete 6-8 Celsius fok, melyen a legideálisabb a buborék és ízlelés harmóniája.
2 223 Ft